27/11/2017   LASA UN COMENTARIU  
Cărţi dezvoltare personală care merită citite

De-a lungul timpului, am fost întrebat, ce cărţi dezvoltare personală şi profesională recomand să fie citite. Aşa că m-am gândit să răspund la această întrebare printr-un articol, iar pentru a fi cât mai eficient pentru tine, am împărţit articolul în 2 părţi:

  1. În prima parte a articolului, vei găsi o listă cu Top 10 cărţi dezvoltare personală şi profesională.
  2. În a doua partea a articolului, vei găsi o completare a primei părţi, cu peste 60 cărţi dezvoltare personală şi profesională.

Aceste cărţi dezvoltare personală sunt scrise de autori cu renume mondial precum: Daniel Goleman, Brain Tracy, Robin Sharma, Robert Kiyosaki, Anthony Robbins, John C. Maxwell, Richard Branson, Robert B. Cialdini, Stephen R. Covey şi mulţi alţii.

Pe final, alegerea îţi aparţine! Poţi comanda oricare dintre aceste cărţi dezvoltare personală de pe site-uri de profil sau poţi citi cărţi dezvoltare personală gratuit. Îţi voi posta la finalul acestui articol, linkurile de unde poţi găsi cărţi dezvoltare personală online gratis pdf şi audio.


Care sunt top 10 cărţi dezvoltare personală pe care ar trebui să le citeşti?

1. Inteligenţa emoţională – Daniel Goleman

Inteligenta emoţională – Daniel Goleman

Cartea lui Daniel Goleman despre inteligenta emoţională a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalităţii umane.

Studiul său ne explica cum, atunci când ne înţelegem sentimentele, situaţia în care ne aflăm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macina familia şi societatea.

Preluând rezultatele cercetărilor asupra creierului şi comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenţă. Este binecunoscut termenul de IQ – coeficientul care măsoară inteligenţa umană înnăscută şi care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vieţii.

O asemenea înţelegere nu explică, de pildă, situaţiile în care persoane cu un IQ mediu său relativ scăzut au cunoscut un mare succes.

De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acordă un interes egal şi inteligenţei sentimentelor. Inteligenţa emoţională (EQ) presupune în primul rând conştientizare de sine, autodisciplina şi empatie.


2. Începe cu ce nu-ţi place – Brian Tracy

Începe cu ce nu-ţi place – Brian Tracy

Începe cu ce nu-ţi place (Eat that frog), porneşte de la o idee simplă: nu ai niciodată timp să termini tot ce trebuie făcut şi apar întotdeauna lucruri sau stări parazite, care te opresc să faci ce e mai important.

Soluţia pe care Tracy o explică pe parcursul a 21 de reguli porneşte de la respectarea a trei principii: cel al capacităţii de decizie, cel al disciplinei şi cel al determinării.

Brian Tracy are mereu alături metafora broaştei, acel ce nu-ţi place din titlul cărţii, lucrul pe care trebuie să-l faci, dar, pentru că este neplăcut, îl ocoleşti. El va ajunge să te domine, şi fiindcă l-ai tot amânat, s-ar putea să iasă mai rău!


3. Lider fără funcţie – Robin Sharma

Lider fără funcţie – Robin Sharma

Expertul în leadership, Robin Sharma, ne aduce în atenţie o fabulă modernă despre succesul autentic în afaceri şi în viaţa personală. Povestea eroului acestei cărţi este povestea noastră, a tuturor.

Sistemul de leadership, descris în carte, principiile, instrumentele şi tacticile pe care ni le dezvăluie autorul au ajutat organizaţii din întreaga lume să-şi reformeze membrii, să-i îndrume spre leadership şi proactivitate indiferent de funcţia pe care o ocupa şi în final organizaţiile în sine să atingă un nou nivel de inovare, de performanţă şi de fidelizare a clienţilor.


4. Tata bogat, tata sărac – Robert T. Kiyosaki

Tata bogat, tata sărac – Robert T. Kiyosaki

Principalul motiv pentru care oamenii se lupta cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.“ – Robert T. Kiyosaki.

Această carte:

  • Aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câştigi mult ca să te îmbogăţeşti.
  • Combate ideea potrivit căreia, dacă ai o casă, eşti înstărit.
  • Le arata părinţilor de ce nu se pot baza pe sistemul de învăţământ, dacă vor să-şi vadă copiii învăţând câte ceva despre bani.
  • Defineşte odată pentru totdeauna activele şi pasivele.
  • Va învăţa ce şi cum să le spuneţi copiilor despre bani, astfel încât să aibă succes financiar în viitor.

5. Putere nemărginită – Anthony Robbins

Putere nemărginită – Anthony Robbins

Anthony Robbins a dovedit la milioane de oameni, prin cărţi, video-uri şi seminarii, că prin punerea la treabă a minţii pe care o ai, poţi face, avea, dobândi sau crea orice îţi doreşti pentru viaţa ta. A învăţat şefi de stat, capete încoronate, atleţi olimpici, staruri de cinema sau copii cum să dobândească ceea ce-şi doresc.

Prin putere nemărginită el îţi face cunoştinţă cu ştiinţa dezvoltării personale şi te învaţă:

  • Cum să afli ceea ce-ţi doreşti cu adevărat;
  • Cele şapte minciuni ale succesului;
  • Cum să-ţi reprogramezi mintea în câteva minute ca să scapi de frică şi de fobii;
  • Secretul de a te apropia instantaneu de orice persoană întâlnită;
  • Cum să copiezi succesul altora;
  • Cele cinci chei ale bogăţiei şi fericirii.

Putere nemărginită este o carte revoluţionară de fitness a minţii. Îţi va arăta pas cu pas cum să operezi la nivelul tău maximal de performante, dobândind libertate financiară şi emoţională, încredere şi autoritate şi cooperarea celorlalţi. Îţi va da cunoştinţele şi curajul de a-ţi reconstrui şinele şi lumea din jurul tău. Putere nemărginită este o carte-ghid pentru performanţe de vârf într-o eră a succesului.


6. Talentul nu este suficient – John C. Maxwell

Talentul nu este suficient – John C. MaxwellMulţi dintre oamenii talentaţi care au un avantaj asupra celorlalţi îl pierd pentru că în loc să şi-l îmbunătăţească în permanenţă, se odihnesc pe lauri. Consideră că talentul îi va menţine în top. Ei nu îşi dau seama care este adevărul: dacă nu încep să şi-l valorifice, alţii îi vor întrece. Talentul este mai des întâlnit decât îşi imaginează.

Există oameni ca Jefferson, Nameth, Churchill, Bono, Oprah şi Dickens care au înţeles acest lucru şi şi-au dezvoltat talentul îmbunătăţind lumea din jurul lor.

Cu exemple de necontestat ale celor care şi-au atins scopul, Maxwell, expertul în leadership la care apelează oameni de afaceri de pretutindeni, dezvăluie secretul a 13 alegeri-cheie pe care le poţi face pentru a deveni o persoană extrem de talentată.

Făcând aceste alegeri vei descoperi că:

  • Încrederea îţi consolidează talentul
  • Iniţiativa îţi energizeaza talentul
  • Concentrarea îţi direcţionează talentul
  • Pregătirea îţi poziţionează talentul
  • Curajul îţi testează talentul
  • Responsabilitatea îţi întăreşte talentul

7. Schimbând gândirea îţi schimbi viaţa – Brian Tracy

Schimbând gândirea îţi schimbi viaţa – Brian Tracy

Schimbând gândirea, îţi schimbi viaţa prezintă un sistem clar şi concis menit să vă dezvăluie structura mentală necesară pentru a avea succesul dorit pe fiecare plan al vieţii.

Brian Tracy se axează îndeosebi pe importanta fixării scopurilor, pe disciplina gândirii şi pe dorinţa de a reuşi în pofida oricărui obstacol.

Cele douăsprezece principii descrise în carte sunt menite să ajute pe oricine porneşte pe drumul împlinirii totale atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională.


8. Lecţii din şcoala vieţii – În Screw It, Let`s Do It – Richard Branson

Lecţii din şcoala vieţii – În Screw It, Leţ`s Do It – Richard BransonÎn Screw It, Let`s Do It, Richard Branson împărtăşeşte câteva dintre lecţiile de viaţă şi carieră pe care le-a trăit şi cum a folosit aceste învăţăminte.

Rezultatul:

  • Să crezi că ceea ce îţi propui poate fi făcut
  • Trăieşte viaţa din plin
  • Distrează-te, munceşte din greu şi banii vor veni
  • Calculează riscurile şi asuma-ti-le
  • Nu regreta nimic
  • Urmează-ţi visurile, dar în lumea reală bazează-te pe tine
  • Fă că fiecare secundă să conteze

Richard Branson mai vorbeşte şi despre cum vede viitorul: un viitor în care fiecare să îşi asume responsabilitatea de protejare a mediului înconjurător, de ajutorare a celor care au nevoie.

Cartea este scrisă într-un stil simplu şi direct. Interesantă şi captivantă, Screw It, Let`s Do It este o propunere de dezvoltare personală şi a afacerii, un ghid pentru oricine doreşte să îşi trăiască viaţa din plin, exact aşa cum face şi Richard Branson.


9. Totul despre psihologia persuasiunii – Robert B. Cialdini

Totul despre psihologia persuasiunii – Robert B. Cialdini

Psihologia persuasiunii şi-a căpătat locul de cea mai importantă carte publicată vreodată despre acest subiect datorită valorii practice a informaţiilor oferite.

Veţi afla cele şase secrete psihologice care se afla în spatele impulsului nostru puternic de a ne supune, cum pot fi ele folosite de persoane iscusite fără a fi detectate, cum să ne apărăm împotriva lor şi cum să punem la lucru acele secrete în folosul propriu.

Această carte indispensabilă îţi garantează două lucruri: niciodată nu te vei mai simţi obligat să spui „da”, când de fapt gândeşti că ar fi în interesul tău să spui „nu” şi cu siguranţă vei avea mai multă influenţă decât ai avut vreodată.


10. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen R. Covey

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen R. Covey

În urma unui studiu al revistei Chief Executive, cartea: Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, a fost desemnată drept cea mai influentă carte a secolului XX în domeniul afacerilor. Cartea prezintă o abordare globală, principiala şi unificată a problematicii umane, în vederea soluţionării dificultăţilor personale şi profesionale.

  • Fii proactiv
  • Începe cu gândul la final
  • Pune priorităţile pe primul loc
  • Gândeşte castig-castig
  • Încearcă mai întâi să înţelegi şi apoi să fii înţeles
  • Acţionează în sinergie
  • Ascute ferăstrăul

Acum, că am terminat topul celor 10 cărţi dezvoltare personală pe care merită să le citeşti, vreau să-ţi adresez o întrebare:

– Crezi că a citi cărţi dezvoltare personală înseamnă că te dezvolţi personal?

După cum probabil ai intuit, răspunsul corect este categoric NU! Dacă ceea ce citeşti nu-ţi foloseşte pentru a produce rezultate sau şi mai rău, nu pui în aplicare ceea ce citeşti, asta nu înseamnă că te dezvolţi personal. Asta înseamnă că faci lectura din plăcere. Dacă îţi doreşti să afli mai multe despre autocunoaştere şi dezvoltarea personală – Click aici.

Acum, aminteşte-ţi când ai citit ultima carte de dezvoltare personală sau când ai participat ultima dată la un curs de dezvoltare personală. Probabil că energia trainerului şi calitatea informaţiilor te-au entuziasmat. În acel moment erai gata să treci la acţiune. Însă, după câteva zile te-ai întors la vechile obiceiuri. Corect? 🙂

Ei bine, acest lucru s-a întâmplat întrucât au lipsit câteva elemente cheie din formula prin care poţi trece de la dorinţa la rezultat.

Formula de care îţi recomand să ţii cont în dezvoltarea ta personală este:
Informaţie corectă + Instrumente de aplicare + Plan + Acţiune consecventa = Rezultat!

  • Informaţie corectă – este important că informaţia pe care o primeşti să fie corectă, în caz contrar se prăbuşeşte întreaga structură. Informaţia greşită este prima capcană.
  • Instrumente de aplicare – acestea reprezintă harta după care te orientezi în drumul tău către rezultate. Sigur că ai nevoie de informaţie corectă, însă mai departe ai nevoie şi de instrumentele care te vor ajuta să aplici pas cu pas acea informaţie. Lipsa instrumentelor de aplicare este a doua capcană.
  • Plan – ai nevoie de un plan cu obiective clare şi date limită pe care să-l urmezi. Lipsa planului este a treia capcană.
  • Acţiune consecventa – ai nevoie să fii consevent în ceea ce faci, dacă îţi doreşti să ajungi la rezultatele dorite. Lipsa acţiunii consecvente este a patra capcană.

Gândeşte-te: dacă din formula de mai sus scoţi instrumentele de aplicare, scoţi planul, scoţi acţiunea, în acesta situaţie este imposibil să mai ajungi la rezultatul dorit! Corect?

Până la urmă, rezultatele şi nu potenţialul reprezintă cel mai corect şi sincer indicator cu privire la cât de buni suntem pe drumul vieţii.

Iar acum, dacă îţi doreşti şi tu să te dezvolţi personal, bazându-te pe instrumente testate care au dat rezultate concrete pentru mii de oameni, am o surpriză pentru tine! Poţi beneficia de o evoluţie rapidă ce are la baza formula de mai sus, prin intermediul cursurilor din platforma – Click aici pentru a răsfoi lista noastră de cursuri online.


Care sunt top 60 cărţi dezvoltare personală care merită citite?

Cărţi dezvoltare personală 1-10:

1. Excepţionalii – Malcolm Gladwell

Prin cartea Excepţionalii, Malcolm Gladwell, îşi doreşte să schimbe felul în care înţelegem succesul. Poveştile despre cei care au un foarte, foarte mare succes se învârt în jurul inteligenţei şi ambiţiei.

În Excepţionalii, Malcolm Gladwell spune că adevărata explicaţie e cu totul altă, iar dacă vrem să înţelegem cum se ajunge atât de departe, ar trebui să ne luăm timp să cunoaştem tot ce ţine de contextul acestor oameni: familia, locul unde au copilărit, data naşterii.

Gladwell contesta mitul aşa-zisului merit personal, explorând raportul dintre succes şi cultură, hazard, sincronizare, naştere şi noroc, şi felul în care, în pofida calităţilor şi talentului cuiva, moştenirea culturală poate funcţiona ca o piedică.

Se explică aici, în termeni de generaţie, familie, cultura şi clasa: ce au în comun Beatles, Bill Gates şi Mozart care sunt atuurile ascunse ale atleţilor de top, de ce sunt atât de buni asiaticii la matematică, de ce toţi avocaţii bine cotaţi din New York au acelaşi CV, de ce n-a auzit nimeni niciodată de cel mai inteligent om din lume.

Viaţa „excepţionalilor” – oamenii ale căror performante ies din sfera experienţei comune – urmează o logică stranie şi inedită. Pentru a descrie această logică, Gladwell vine cu un proiect de valorificare maximă a potenţialului.


2. Gândirea laterală – Edward de Bono

Ca şi gândirea logică, gândirea laterală este un mod de folosire a minţii. Este un obicei şi o atitudine a minţii.

Recunoscând nevoia ordinii şi a modelelor, specifice gândirii verticale, Edward de Bono scoate în evidenţă necesitatea actualizării acestor modele, în scopul creşterii eficienţei lor. Iar aceasta se poate realiza cu ajutorul intuiţiei, al creativităţii şi al gândirii laterale.


3. Secretele minţii de milionar – T. Harv Eker

Fiecare dintre noi are setat în minte un anumit tipar financiar. Iar modul în care gândim determină dimensiunea averii pe care o acumulam.

Bogaţii gândesc toţi la fel (sunt convinşi că „îşi fac singuri viaţa“). Şi săracii gândesc toţi la fel (dar ei cred că viaţa decurge conform „unui tipar deja stabilit“).

Iar atunci când subconştientul are de ales între emoţii adânc înrădăcinate şi logica, emoţiile înving aproape întotdeauna.

Secretul sta în conştientizarea propriilor gânduri şi acţiuni, astfel încât să ne putem elibera de alegerile făcute în trecut.

E timpul să renunţăm la presupunerea că, pentru a avea succes, ordinea logică este: a avea, a face, a fi. Trebuie să adoptăm, în schimb, convingerea oamenilor bogaţi, care consideră că ordinea corectă este: a fi, a face, a avea.


4. Cele 21 de legi supreme ale liderului – John C. Maxwell

În cartea „Cele 21 de Legi Supreme ale Liderului” John C. Maxwell a combinat experienţa şi observaţiile faptelor care au dus la succes sau eşec în lumea afacerilor, politicii, sporturilor, religiei sau conflictelor militare.

Îţi plac sau nu, legile conducerii guvernează eficienta organizaţiilor şi indivizilor. „Totul este ridicat şi doborât de conducere”, spune Maxwell.

Aceste legi atrag consecinţe. Aplică-le, şi oamenii te vor urma. Ignoră-le, şi nu vei putea să conduci pe alţii. Vestea bună este că oricare dintre cele 21 de legi poate fi învăţată.


5. De la idee la bani – Napoleon Hill

De la idee la bani este cea mai cunoscută lucrare a lui Napoleon Hill şi totodată, una dintre cele mai bine vândute cărţi din toate timpurile.

Expunând, în esenţă, 13 paşi către îmbogăţire, autorul mizează în primul rând pe cultivarea unei conştiinţe a banilor, a unei filozofii privind succesul şi îmbogăţirea.

Henry Ford, John D. Rockefeller, Theodore Roosevelt, William Jennings Bryan, Clarence Darrow, Alexander Graham Bell, William Howard Taft sunt numai câţiva dintre oamenii care au cunoscut succesul prin aplicarea principiilor din această carte.


6. Liderii buni pun întrebări extraordinare – John C. Maxwell

John Maxwell, ne propune în această carte să evaluăm obiectiv poziţia în care ne aflăm pentru a ne structura un plan eficient prin care să ne atingem obiectivele.

Care sunt întrebările pe care ar trebui să şi le pună un lider? Ce întrebări ar trebui să pun membrilor echipei? Cum îmi pot descoperi obiectivul suprem ca lider? Care este cel mai bun obicei de leadership pe care ar trebui să îl pun zilnic în practică? Cum să motivez o persoană lipsită de motivaţie? Cum să colaborez cu un lider dificil, care nu are nici un fel de viziune?

Iată tot atâtea întrebări la care ne răspunde renumitul specialist în leadership, oferindu-ne încă o dată un adevărat ghid care să ne ajute să ne atingem potenţialul maxim.


7. Cum să devii o persoană cu influenţa – John C. Maxwell

În fiecare zi intrăm în contact cu o mulţime de oameni: rude, prieteni, colegi, cunoştinţe întâmplătoare. Tot ceea ce facem sau ce spunem influenţează într-o formă sau alta pe toţi cei din jurul nostru. Dar oare ce impact avem asupra lor?

Dacă dorinţa ta este să ai succes sau să ai un efect pozitiv asupra lumii cu care vii în contact, ar trebui să devii o persoană cu influenţă. Fără influenţa nu există succes. Nu are importanţă care îţi sunt ţelurile în viaţă sau ce vrei să realizezi, o poţi face rapid, mai eficient, iar contribuţia ta poate fi de mai lungă durată dacă înveţi să devii o persoană cu influenţă. Influenţa se dezvoltă în etape.

Această carte este un ghid al dezvoltării abilităţii personale de a avea un impact pozitiv asupra vieţilor celor din jur, dar şi asupra unor oameni pe care, poate, nu-i veţi cunoaşte niciodată. Poţi face din cele câteva momente în care interacţionezi cu vânzătorul de la magazin sau cu funcţionarul de la poşta o experienţă nefericită, sau poţi să le aduci zâmbetul pe buze şi să le umpli acea zi. Alegerea îţi aparţine.


8. Nu renunţă niciodată – Donald J. Trump

O mare parte din succes depinde de cât de bine puteţi rezista presiunii. Poate părea un adevăr incontestabil şi chiar este, dar există un lucru pe care îl puteţi face.

Gândiţi-vă la dumneavoastră ca la un învingător. Concentraţi-vă asupra acestui lucru în loc să vă lăsaţi roşi de îndoielile şi de teamă care vă bântuie.

Concentraţi-vă asupra unor analize şi soluţii obiective. Presiunea poate scădea şi dispărea când o înfruntaţi cu o atitudine pozitivă. Chiar dacă nu vă simţiţi de neînvins, măcar jucaţi rolul acesta o perioadă de timp, vă va ajuta cu siguranţă!


9. Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul – Robin S. Sharma

Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul, este povestea lui Julian Mantle, un avocat faimos, care din cauza stilului de viaţă dezechilibrat ajunge la un pas de moarte suferind un atac de cord într-o sală de tribunal aglomerată.  Colapsul fizic îi generează o criză spirituală obligându-l să-şi înfrunte condiţia şi să caute răspunsuri la cele mai importante întrebări ale vieţii.

Sperând să-şi găsească fericirea şi împlinirea, el porneşte într-o odisee extraordinară a unei culturi vechi în care descoperă un remarcabil sistem de eliberare a potenţialului minţii, trupului şi sufletului şi învaţă să trăiască cu mai multă pasiune, cu un scop bine definit şi într-o pace deplină.

Îmbinând în mod strălucit înţelepciunea spirituală nemărginită a Estului cu principiile de succes avansate ale Vestului, această poveste va inspiră şi va arăta pas cu pas calea pentru a vă trăi viaţa cu mai mult curaj, în armonie, abundenţă şi bucurie.


10. Săptămâna de lucru de 4 ore – Timothy Ferriss

Cartea este pentru toţi cei ce s-au săturat de planul de viaţă mereu tergiversat şi care vor să trăiască viaţa în stil mare, în loc să o amâne.

Timothy Ferriss pune în antiteza două aspecte („Noii Oameni Bogaţi” şi „Întârziaţii”) şi prezintă un set de reguli ca factori de diferenţiere fundamentali:

  • Retragerea din câmpul muncii este o asigurare în cazul celui mai prost scenariu;
  • Interesul şi energia sunt ciclice;
  • Mai puţin nu înseamnă lenevie;
  • Momentul nu e niciodată potrivit;
  • Cereţi iertare, nu permisiune;
  • Scoateţi-vă în evidenţă punctele forte, nu vă corectaţi slăbiciunile;
  • Lucrurile în exces devin opusul lor;
  • Banii şi atât nu sunt soluţia;
  • Venitul relativ este mai important decât venitul absolut;
  • Stresul e rău, stresul e bun.

Cărţi dezvoltare personală 11-20:

11. Iraţional în mod previzibil – Dan Ariely

O carte splendidă, care te şi pune pe gânduri, te şi amuza, vorbind despre o mulţime de lucruri: începând cu forţa remediilor placebo şi terminând cu plăcerile unui pahar de Pepsi.

Ariely da în vileag festele subtile, dar redutabile, pe care ni le joacă propria minte şi ne arată cum putem să nu ne lăsăm păcăliţi.


12. Bărbaţii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus – John Gray

Bestseller tradus în toate limbile de mare circulaţie, Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus este manualul relaţiilor de dragoste din ziua de astăzi.

El dezvăluie felul în care se deosebesc bărbaţii de femei în toate domeniile vieţii.

Cele două sexe comunica în mod diferit, gândesc, simt, percep, reacţionează, răspund şi iubesc în mod diferit. Înţelegerea acestor diferenţe ajuta la eliminarea multor frustrări întâmpinate în relaţiile cu sexul opus.


13. De la bine la excelent – Zig Ziglar

În paginile cărţii de faţă, autorul are în vedere trei mari coordonate esenţiale ale succesului: pasiunea, performanta şi scopul nostru în viaţă.

Prin urmare, sfaturile din această carte, purtând amprenta inconfundabilă a lui Ziglar, te vor ajuta să-ţi descoperi şi să-ţi atingi, cu pasiune şi determinare, scopul în viaţă şi să utilizezi mijloacele necesare pentru a fi performant în orice ai face.


14. În căutarea fericirii – Daniel Gilbert

În această carte, Daniel Gilbert ne împărtăşeşte cele mai ciudate aspecte ale minţii umane şi ne îndreaptă paşii spre fericirea mult căutată.

O carte fascinantă care evidenţiază încercările noastre de a găsi fericirea. – Time Magazine


15. Dincolo de vârf – Zig Ziglar

Aveţi tot ce vă trebuie pentru a ajunge în vârf! V‑aţi imaginat vreodată cum ar arăta o zi din viaţa dumneavoastră la sfârşitul căreia să vă simţiţi senin şi împlinit?

O zi în care să plecaţi la slujba plin de entuziasm, pentru a face ceea ce v‑aţi dorit dintotdeauna, în care seară să vă întoarceţi în propria casă, unde vă aşteaptă o familie fericită?

Dacă veţi exersa metoda pe care Zig Ziglar v‑o prezintă în acest volum, visul se poate transforma în realitate. Piedicile şi suferinţa sunt temporare, progresul este permanent.

Beneficiaţi de experienţă de zeci de ani a unuia dintre cei mai citiţi autori americani contemporani. El identifică şi prezintă felul în care oamenii pot dobândi tot ce‑şi doresc de la viaţa – sănătate, fericire, bunăstare, prieteni adevăraţi, siguranţă, seninătate -, valorificandu‑şi la maximum potenţialul.

Urmaţi sfaturile lui Zig! Credeţi în ceea ce v‑aţi propus, duceţi o viaţă echilibrată şi disciplinata, căutând să excelaţi în tot ce faceţi. Astfel veţi putea să aveţi „tot ceea ce puteţi obţine cu bani şi toate acele lucruri pe care banii nu le pot cumpăra“.


16. Cele 5 limbaje ale iubirii – Gary Chapman

În urma unei îndelungate experienţe în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a ajuns la concluzia că principala problemă a cuplurilor contemporane o reprezintă modul în care partenerii îşi comunică afecţiunea.

El susţine că dincolo de limbajul specific în care fiecare dintre noi îşi exprimă sau primeşte iubirea, există cinci limbaje principale: cuvintele de încurajare, timpul acordat, primirea de daruri, serviciile şi mângâierile fizice.


17. Lasă grijile, începe să trăieşti – Dale Carnegie

Problema nu este ignoranţa, ci lipsă de acţiune. Scopul acestei cărţi este să reafirme, să ilustreze, să scoată la lumină şi să glorifice o mulţime de adevăruri vechi şi fundamentale, să vă îmboldească şi să vă determine să faceţi ceva pentru a le aplica.

Pe Dale Carnegie îl regăsim în topul celor mai bine vânduţi autori din toate timpurile. La jumătate de veac de la moartea lui, atât scrierile, cât şi cursurile sale sunt la fel de solicitate ca şi în primii ani după lansare.

„Odată cu trecerea timpului, mi-am dat seama că una dintre cele mai mari probleme ale adulţilor era îngrijorarea. Era limpede, aveam nevoie de un manual despre învingerea grijilor!“ – Dale Carnegie.


18. Liderul poţi fi tu – Dale Carnegie şi Stuart R. Levine

Vremea directorului ascuns în spatele unui birou impunător, a angajatului lipsit de iniţiativă, care aşteaptă să primească sarcini de sus, a trecut.

Dale Carnegie a fost un vizionar. El a căutat şi a găsit soluţia prin care puteţi deveni echilibraţi într-o lume nesigură.

E timpul să comunicăm. E timpul să aşezăm în centrul preocupărilor noastre relaţiile cu oamenii. Să ne afirmăm şi să ne confirmăm valoarea, prin iniţiativele şi faptele noastre.

Dacă sunteţi în impas, dar vreţi să schimbaţi ceva în viaţa dumneavoastră, a familiei, a firmei pentru care lucraţi, aplicaţi principiile din această carte.


19. Despre Succes – Napoleon Hill

Napoleon Hill a studiat convingerile personale ale individului şi rolul lor în atingerea succesului.

Ca rezultat al cercetărilor întreprinse în calitate de reporter şi la imboldul lui Andrew Carnegie, autorul a formulat „filosofia succesului“, reluată în multe dintre cărţile sale, cu scopul de a dezvălui calea spre reuşită, formula prin care orice om se poate realiza atât în plan material, cât şi spiritual.


20. Supă de pui pentru suflet – Jack Canfield şi Mark Victor Hansen

Serie de cărţi Supă de pui pentru suflet, este una dintre cele mai iubite în lume, continuând să inspire milioane de oameni prin poveştile care trezesc speranţa în triumful spiritului uman.

Fiecare poveste din acest volum devenit clasică, a fost atent selecţionata şi ilustrează ceea ce putem face cu viaţa noastră, iluminându-ne totodată calea.

Dacă doreşti să îţi lărgeşti orizonturile, să îţi inspiri un prieten sau să îi predai o lecţie importantă de viaţa unui copil, vei găsi cu siguranţă povestea potrivită în această serie de cărţi, Supă de pui pentru suflet, o veritabilă comoara plină de perle de înţelepciune care trezesc inima şi emoţionează.


Cărţi dezvoltare personală 21-30:

21. Pe culmile succesului – Zig Ziglar

Zig Ziglar, a conceput manualul care te va ajuta să-ţi examinaţi mintea şi spiritul, pentru a elimina „gândirea îmbâcsită” şi a evita „împietrirea atitudinii”.

Lectura vă dezvălui importanţa unor trăsături valoroase precum cinstea, loialitatea, credinţă, integritatea şi caracterul personal, va lămuri valoarea unei imagini de sine favorabile şi va da la iveală trucurile despre cum o poţi dobândi.

Va revela, de asemenea, motivul pentru care obiectivele personale joacă un rol esenţial în obţinerea succesului şi te va învăţa cum să-ţi stabileşti şi să-ţi realizezi propriile obiective, dar şi să cultivi relaţii sănătoase cu cei din jur. Succesul nu este o destinaţie, ci o călătorie, şi acum te poţi bucura de fiecare pas.


22. Dezvoltă liderul din tine – John C. Maxwell

Dacă te afli într-o poziţie de conducere, de la director al unei companii, până la a fi preot, profesor său părinte, probabil te-ai întrebat de numeroase ori ce îţi trebuie pentru a fi un lider.

Acum poţi găsi răspunsul în Dezvolta liderul din tine. Cartea oferă principiile pentru a inspira, motiva şi influenţa pe cei din jurul tău, pentru a fi eficient în misiunea ta şi pentru a-ţi dezvolta viziunea şi valoarea necesară unui lider de succes.


23. Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason

Folosind un limbaj la fel de simplu, dar şi profund, precum cel biblic, acest ghid de înţelegere a lumii financiare ne schiţează o cale sigură spre prosperitate şi implicit spre fericire.

Totodată, ne ajută să înţelegem problemele financiare cu care ne confruntăm, oferindu-ne şi o soluţie ce ne va călăuzi pe durata întregii vieţi.


24. Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale – John C. Maxwell

Pasionat de dezvoltarea personală timp de mai bine de cincizeci de ani, John Maxwell ne împărtăşeşte acum din experienţă personală legată de acest subiect, astfel încât să putem deveni ceea ce ne-am dorit dintotdeauna.

Această carte te va ajuta să fii genul acela de persoană care învaţă toată viaţa şi pentru care dezvoltarea personală este o preocupare permanentă.


25. Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Mesajul cărţii este simplu şi revelator: dacă alegem să trăim în prezent, ne dăm şansa de a avea o viaţă fericită.

Pentru a ajunge acolo, trebuie să ne răspundem la o întrebare: imaginea pe care o avem asupra realităţii este, într-adevăr, cea mai adecvată? Ştim cine suntem, care este puterea noastră reală?

Prin răspunsurile sale la aceste întrebări, autorul ne iniţiază într-o călătorie spirituală prin care învăţăm să depăşim locurile comune ale gândirii cotidiene. Cea mai înrădăcinată prejudecata este aceea că suntem totuna cu ceea ce gândim.


26. Motive pentru a zâmbi – Zig Ziglar

Cartea Motive pentru a zâmbi, îţi oferă sfaturile de care ai nevoie, istorisiri care îţi fac ziua mai bună, precum şi citate pline de tâlc ale unor personalităţi din diverse domenii.

Toate acestea te vor ajuta să ai o viziune optimistă asupra vieţii şi a relaţiilor dintre oameni, necesară pentru împlinirea personală şi atingerea scopurilor propuse.

Fiecare dintre noi are nevoie de un cuvânt bun, de susţinere, pentru a putea trece peste dificultăţile cotidiene.

Cartea de faţă reprezintă ajutorul spiritual de care ai nevoie pentru a te confrunta plin de seninătate cu propria existenţă, deoarece transforma înţelepciunea, răbdarea şi umorul în aliaţi de nădejde pentru învingerea adversităţilor.

Zig Ziglar îţi împărtăşeşte atât propriile experienţe, cât şi pe cele ale altora, oferindu-ţi exemple menite să te motiveze şi să te inspire în toate aspectele vieţii.

Poveştile emoţionante despre oameni care au depăşit handicapuri şi dezavantaje sau care au întrecut orice aşteptări în domenii din care fuseseră iniţial excluşi ne învaţă adevărate lecţii de viaţă, determinându-ne să revenim la ele iar şi iar, pentru că mai apoi să le transmitem şi altora, care să le descopere, la rândul lor.

Nu contează nici de unde începi şi nici măcar evenimentele prin care treci în drumul tău.

Important este să perseverezi şi să nu încetezi niciodată să ai încredere în tine.


27. Gândeşte bine şi în stil mare – Donal Trump

Două din minţile cele mai mari ale lumii afacerilor – Donald Trump şi Bill Zanker (Preşedinte/Fondator al The Learning Annex) – dezvăluie secretele care îţi permit să gândeşti – şi să acţionezi – mare, pentru a atinge succesul.

„ Foloseşte atitudinea lui Donald pentru a te inspira să depăşeşti limitele proprii. În viaţa ai întotdeauna două opţiuni. Poţi gândi mic sau poţi gândi mare.

Cum spune Donald; «Dacă tot gândeşti, gândeşte MARE. Este alegerea ta. Indiferent de circumstanţe, nimeni nu te poate opri să gândeşti MARE».

Şi odată ce ai prins gust pentru gânditul mare, nu vei mai vrea niciodată să te opreşti, şi recompensele nu vor întârzia să apară. Este secretul lui Donald – gândeşte mare!

Practică această idee şi vei ajunge şi tu la prosperitate în afaceri şi în viaţă.A funcţionat pentru mine, şi îţi garantez că va funcţiona şi pentru tine.“ – din Introducerea lui Bill Zanker preşedinte fondator, The Learning Annex.


28. Secretul bogăţiilor – Napoleon Hill

Această filozofie incredibilă, culeasă din experienţele de succes a sute dintre cei mai puternici şi mai bogaţi oameni ai planetei, vă va arăta cum să reuşiţi pe orice drum al vieţii.

Napoleon Hill a devenit unul dintre cei mai distinşi autori ai lumii.

A trecut de la jurnalistică la Drept, a lucrat pentru Andrew Carnegie şi a devenit rapid un excelent confident şi consilier pentru oameni de afaceri şi preşedinţi.

Printre numeroşii săi asociaţi se număra Franklin D. Roosevelt, Mahatma Gandhi, Thomas Edison, Henry Ford şi sute de alţi lideri mondiali.


29. Gândeşte fix pe dos – Paul Arden

Gândeşte fix pe dos este un atac sub centură asupra modului în care ne privim lumea. În locul sfaturilor obişnuite şi plictisitoare, Paul Arden lansează remarci ascuţite, îndrăzneţe, aforisme şi paradoxuri – toate încercând să contrazică tot ceea ce pare „de bun simţ”.

Indiferent din ce domeniu veniţi, vă veţi găsi inspiraţia în colecţia lui Arden de idei mici care au dus la mari revoluţii. în acest montagne russe dedicat gândirii împotriva curentului, nu te poţi plictisi: ai anecdote sclipitoare, fotografii memorabile şi citate neconvenţionale.


30. Cine mi-a luat caşcavalul – Spencer Johnson

O parabolă extrem de amuzantă despre cum să faci faţă schimbării. Schimbarea nu apare atunci când eşti pregătit pentru ea, dar chiar şi aşa, ea poate fi ceva pozitiv.

Spencer Johnson explica modurile în care putem anticipa schimbarea, cum ne putem desprinde de trecut şi cum putem ajunge să facem tot ce am putea face dacă nu ne-ar fi teamă de schimbare.


Cărţi dezvoltare personală 31-40:

31. Drive: Ce anume ne motivează cu adevărat – Daniel Pink

Majoritatea oamenilor cred că cea mai bună metodă pentru a motiva este utilizarea unor recompense precum banii – abordarea de tip „recompensa şi pedeapsa“. Este o greşeală, ne spune Daniel H. Pink.

În Drive, una dintre cele mai provocatoare şi convingătoare cărţi ale ultimilor ani, el susţine că secretul satisfacţiei şi performanţei ridicate – la serviciu, la şcoală şi acasă – este nevoia profund umană de a ne dirija propriile vieţi, de a învăţa şi de a crea lucruri noi, de a deveni mai buni şi de a face din lume un loc mai bun.

Făcând recurs la patru decenii de cercetare ştiinţifică asupra motivaţiei umane, Pink ne arată distanţa dintre ceea ce ştie ştiinţa şi ceea ce face economia – şi cum această discrepanţă afectează toate aspectele vieţii umane.

El analizează trei elemente ale adevăratei motivaţii – autonomia, perfecţionarea şi scopul – şi oferă soluţii inteligente şi surprinzătoare pentru punerea lor în practică, într-o carte remarcabilă care va schimba modul în care gândim şi trăim.


32. Cadranul banilor – Robert Kiyosaki

Cadranul Banilor se adresează persoanelor pregătite:

  • să renunţe la siguranţă unei slujbe şi să-şi caute propriul drum spre libertatea financiară;
  • să facă mari schimbări profesionale şi financiare în viaţă;
  • să facă trecerea de la Era Industrială la Era Informaţională.

„Cadranul Banilor furnizează o hartă cu traseul către succesul financiar.“ – Sharon L. Lechter

Cadranul Banilor vă dezvăluie de ce unii oameni muncesc mai puţin, câştiga mai mulţi bani, plătesc taxe mai mici şi se simt mult mai în siguranţă din punct de vedere financiar decât alţii. Totul e să ştii când şi în care cadran să activezi. Cadranul Banilor răspunde, printre altele, şi la următoarele întrebări:

  • Care este diferenţa dintre un angajat şi un patron?
  • De ce unii investitori obţin câştiguri uriaşe cu riscuri puţine, în vreme ce alţii abia reuşesc să supravieţuiască?
  • De ce majoritatea angajaţilor se muta de la o slujbă la alta, în timp ce alţii îşi dau demisia şi se apuca să-ţi clădească adevărate imperii de afaceri?
  • De ce, în Era Industrială, părinţii îşi îndemnau copiii să devină medici, contabili sau avocaţi… şi de ce, în Era Informaţională, aceste profesii se află sub asalt financiar?

33. Pierderea virginităţii – Richard Branson

Richard Branson şi-a scris propriile reguli ale succesului, creând un grup de companii care a împânzit toată lumea, dar fără sediu central, fără ierarhie de management şi cu birocraţie minimă.

Multe dintre afacerile lui – linii aeriene, retail, Virgin Coke, au apărut în domenii în care concurenta era destul de mare.

A dat de câte o mână de aur pe pieţe unde consumatorii erau nemulţumiţi, unde confuzia era atotstăpânitoare, iar firmele concurente stagnau.

Într-o lume din cale-afară de stresată, în care aproape că nu mai e timp de altceva decât de muncă, Richard Branson ne propune un model nou: familie, prieteni, distracţie, aventura – toate sunt la fel de importante în viaţa lui că afacerile.

Că antreprenor, a avut succes în tot felul de industrii, pe care le-a ajutat să evolueze. Acum vine şi cu un nou tip de carte: o autobiografie plină de poveşti, un autoportret plin de viaţă, dinamic, pe măsură autorului.


34. Poţi să-ţi vindeci viaţa – Louise L

Poţi să-ţi vindeci viaţa, cartea cea mai bine vândută din lume pe tema autovindecarii, a transformat viaţa a milioane de oameni. Foarte mulţi cititori au declarat că această carte le-a modificat definitiv percepţia asupra rolului pe care îl joacă mintea asupra stării de sănătate a corpului fizic şi asupra bunăstării psihice.

În această lucrare inspirată, autoarea de renume mondial Louise L. Hay îşi prezintă viziunea profundă legată de relaţia care există între minte şi corp. Ea explorează constrângerile la care conduc gândurile şi ideile limitative şi ne ajută să înţelegem astfel mai bine cauzele reale ale bolilor şi ale disconfortului.

Plin de idei şi de strategii care şi-au dovedit eficientă pentru milioane de oameni din întreaga lume, acest ghid practic îţi va schimba în bine, pentru totdeauna, modul de a gândi.


35. Manual pentru viaţa – Joe Vitale

Joe Vitale va propune o serie de lecţii de viaţă ca garanţie imbatabilă a succesului personal!

Veţi afla cum să:

  • Trăiţi la maxim orice clipă.
  • Faceţi faţă perioadelor dificile.
  • Valorificaţi şansele propice obţinerii succesului.
  • Fiţi dumneavoastră înşivă.
  • Credeţi în propria persoană.
  • Descoperiţi sensul vieţii.
  • Lucraţi în echipă.
  • Vă acceptaţi greşelile pentru a persevera.
  • Găsiţi definiţia personală a succesului.

36. Secretele succesului – Dale Carnegie

Sfaturile lui Dale Carnegie va arăta cum să deveniţi un interlocutor agreabil, de ce e bine să faceţi complimente dezinteresate, când e cazul să vă retrageţi dintr-o dispută.

Ce anume trezeşte dorinţa de cooperare a partenerilor, cum să faceţi o bună impresie de la prima întâlnire, cât de important e zâmbetul, prin ce strategii vă puteţi autopromova în ochii celorlalţi, în ce fel puteţi adresa critici fără să provocaţi resentimente, de ce e recomandat să vă admiteţi propriile greşeli înainte de a le face reproşuri altora, cât de adevărat e proverbul care spune că „vorbă dulce mult aduce“, cum să răspundeţi la plângerile altora, unde se termină sinceritatea şi începe brutalitatea, de ce nu funcţionează pe termen lung strategia de a da ordine, cum să vă ajutaţi ajutându-i pe ceilalţi şi multe altele.


37. Dezvoltare personală pentru oameni isteţi – Steve Pavlina

Lucrarea de faţă dezvăluie adevărul gol-goluţ referitor la etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru dezvoltarea ta că fiinţă umană.

Vei afla care sunt cele şapte principii universale din spatele tuturor eforturilor depuse pentru dezvoltarea personală (adevărul, dragostea, puterea, unitatea, autoritatea, curajul şi inteligenta), dar şi metode practice pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate, relaţiile, carieră sau situaţia financiară.


38. Întrebările sunt, de fapt, răspunsuri

Allan Pease, expert în limbajul trupului, ne prezintă tehnicile uluitoare prin care puteţi avea succes ca agent de vânzări. Una dintre cele mai mari provocări ale acestei meserii o reprezintă depăşirea refuzului unui potenţial client.

Dacă înţelegem semnalele nonverbale, învăţăm să citim limbajul trupului interlocutorului, dar şi să-l folosim în mod corespunzător pe al nostru, ne dăm seama că un „nu“ înseamnă de fapt un pas înainte spre reuşită. Metodele sale dovedite se pot aplica cu cele mai mari şanse de reuşită în construirea unei reţele de vânzări.

Însă abilităţile de comunicare dobândite din această carte vor eficientiza modul în care abordaţi orice negociere. De aceea ele pot fi folosite cu succes de persoane din mediul financiar sau de afaceri, de avocaţi, profesori sau asistenţi sociali.


39. Biblia Vânzărilor – Jeffrey Gitomer

Această carte best-seller reprezintă un ghid practic de introducere în arta vânzărilor. Ea a ajutat sute de mii de oameni să avanseze în jocul vânzărilor, propunând metode şi tehnici verificate, care au ca rezultat creşterea vânzărilor şi loializarea clienţilor.

„Biblia Vânzărilor este un instrument de marketing incredibil de folositor. O lectură uşoară, plină de ponturi şi informaţii pentru obţinerea succesului.

Am cumpărat 5 exemplare, câte unul pentru fiecare dinte asociaţii mei de vânzări şi unul pentru mine. Este o carte pe care trebuie să o ai.” Nancie Cameron, Preşedinte Creative Cakes, Inc.


40. Succesul în viaţa – Brian Tracy

În cartea Succesul în viaţă, Brian Tracy, ne dă un sistem puternic, cu eficienţă maximă, bazat pe cercetări şi aplicaţii practice ce s-au desfăşurat pe parcursul a treizeci de ani.

Acest sistem poate fi aplicat imediat, pentru a obţine rezultate mai bune în absolut fiecare aspect al vieţii voastre.

Veţi afla idei, concepte şi metode folosite de oameni care au mare succes în tot ceea ce fac. Veţi învăţa cum să vă descătuşaţi potenţialul individual, pentru a atinge cele mai bune rezultate personale.


Cărţi dezvoltare personală 41-50:

41. Cum să duceţi lucrurile la bun sfârşit – David Allen

Descoperiţi eficientul sistem al lui David Allen pentru a vă îmbunătăţi spectaculos organizarea, eficientă şi a beneficia la maximum de propriile capacităţi creatoare atât în viaţa profesională, cât şi în afara ei. Unul dintre factorii majori generatori de stres este teamă de a pierde controlul asupra sarcinilor, proiectelor sau numeroaselor aspecte complexe ale vieţii cotidiene.

David Allen a pus la punct un sistem pentru a vă ajuta să vă eliberaţi mintea de o povară inutilă fără să pierdeţi din vedere niciun proiect, nicio intenţie, nicio sarcină, nimic din ceea ce este cu adevărat important pentru dumneavoastră.


42. Forţa gândirii pozitive – Norman Vincent Peale

Scopul acestei cărţi este unul simplu şi direct. Este vorba de un ghid practic care vă încurajează la acţiune în scopul autoperfecţionării. Principalul obiectiv al autorului estet să îşi ajute cititorii să trăiască o viaţă fericită, plină de satisfacţii şi împliniri.

Citind-o, veţi învăţa să gândiţi pozitiv, fără a vă stabili că unic ţel gloria, avuţia sau puterea, ci având în vedere întoarcerea la credinţa pentru a trece peste înfrângeri şi a vă conduce viaţa în spiritul unor valori creatoare autentice.

Veţi afla cum să trăiţi după reguli stricte de disciplină, care vă vor ajuta să vă învingeţi propriile limite şi să depăşiţi toate obstacolele vieţii.


43. The secret – Rhonda Byrne

Părţi din Marele Secret s-au aflat în tradiţiile orale, în literatură, în diferite religii şi filozofii, de-a lungul secolelor. Pentru prima dată, toate părţile Secretului au fost reunite într-o revelaţie incredibilă, care va transforma vieţile celor ce o trăiesc.

Din această carte, veţi învăţa cum să folosiţi Secretul în toate aspectele vieţii dumneavoastră – obţinerea banilor, păstrarea şi redobândirea sănătăţii, relaţiile interumane, fericirea şi în orice interacţiune pe care o aveţi în această lume.

Veţi începe să înţelegeţi puterea ascunsă, nefolosită, care se afla în lăuntrul vostru şi această revelaţie poate aduce bucurie fiecărui aspect al vieţii dumneavoastră.


44. Cartea gesturilor – Joseph şi Caroline Messinger

Pornind de la modul de a strânge mâna cuiva şi de la felul în care ne încrucişăm picioarele sau ne încruntam putem afla ce climat mental şi ce personalitate avem.

Cu ajutorul acestei cărţi puteţi învăţa foarte uşor care sunt atitudinile şi poziţiile care vă dezavantajează (şi trebuie corectate) şi care sunt pe cele care e bine să le valorificaţi, pentru a le transmite celorlalţi un semnal pozitiv privitor la personalitatea şi capacităţile dumneavoastră.

Peste 300 de imagini şi o descriere simplă a gesturilor pe care le întâlniţi în viaţa de zi cu zi vă permit acum să vă specializaţi în decodarea gesturilor şi să vă amuzaţi decodând semnalele pe care vi le trimit interlocutorii dumneavoastră.


45. Puterea magică a gândului – David J. Schwartz

În ciuda trecerii timpului, volumul de faţă (primul bestseller al autorului) este considerat şi astăzi un reper de marcă în literatură de specialitate. În cadrul cercetărilor pe care le-a făcut pentru această carte, dr. Schwartz a intervievat mulţi lideri din diferite domenii de activitate. Şi a constatat că factorul esenţial pentru succesul personal a fost dorinţa lor de a reuşi.

Succesul nu este, în principal, o chestiune de noroc sau de talent şi nici măcar de inteligenţă; este o opţiune personală. Succesul este rezultatul unor exerciţii de gândire pozitivă.

Aşa că, fii vizionar, crede în reuşita personală, nu-ţi cauta scuze, nu te vinde ieftin, priveşte lumea cu optimism, adopta o atitudine de învingător, fii corect cu ceilalţi, înfruntă-ţi temerile, fii mereu entuziast şi… ţinteşte obiective înalte.

Magia apare atunci când gândirea pozitivă, dublată de credinţă, determina un stil de viaţă activ şi cutezător. Iar mărimea succesului este direct proporţională cu puterea încrederii în sine.

Nu este adevărata zicală „prea mulţi şefi de trib şi prea puţini indieni“, ci exact opusul acesteia! Unii oameni aleg să conducă, alţii, să-i urmeze pe cei dintâi.

Alege să te numeri printre cei care conduc! Dr. David J. Schwartz a rămas în memoria publică internaţională drept o renumită autoritate în domeniul motivaţional.


46. Începe să gândeşti – John C. Maxwell

La baza cărţii extraordinare a lui John C. Maxwell sta o premisă cât se poate de simplă: Ca să reuşeşti în viaţă, trebuie să adopţi un nou mod de a gândi. Ne putem schimba însă mentalitatea?

John Maxwell răspunde la această întrebare cu un DA răsunător, demonstrându-ne în acelaşi timp ca schimbarea mentalităţii ne poate schimba radical viaţa.

Oferindu-ne idei şi argumente convingătoare, citate, dar şi fapte concludente din viaţa celor mai mari lideri ai lumii şi punându-ne la dispoziţie chestionare interactive, această carte unică ne ajută să ne evaluăm modul de a gândi, ne călăuzeşte pe drumul spre teritorii necunoscute şi ne învaţă, pas cu pas, secretele celor mai importante tipuri de gândire.


47. Fără scuze – Wayne W. Dyer

În paginile acestei cărţi transformaţionale, dr. Wayne W. Dyer ne arată cum să ne schimbăm stereotipurile de gândire negative care ne-au împiedicat să ne trăim viaţa la cele mai înalte niveluri de succes, fericire şi sănătate. Chiar dacă s-ar putea să ştii ce să gândeşti, schimbarea efectivă a acelor tendinţe de gândire s-ar putea să fie întrucâtva dificilă.

În această carte autorul Wayne W. Dyer ne prezintă un compediu al „cârjelor“ conştiente sau inconştiente folosite practic de noi toţi, alături de modalităţi prin care putem să renunţăm la ele o dată pentru totdeauna. Vom învăţa cum să aplicăm întrebări specifice fiecărei scuze şi apoi să trecem mai departe prin treptele unei noi paradigme.

În ultimă instanţă ne vom da seama că nu există scuze pe care să merite să le apărăm, chiar dacă au făcut parte dintotdeauna din viaţa noastră. Iar bucuria de a fi scăpat de ele vă rezona în întreaga ta fiinţă. Când vei elimina nevoia de a-ţi explica neajunsurile sau eşecurile, te vei trezi la viaţa visurilor tale.


48. Funky Business – Jonas Ridderstrale, Kjell Nordstrom

Funky Business se afla pe locul 16 într-un top al celor mai bune cărţi de business/leadership din toate timpurile, conform unui recent sondaj Bloomsbury.

Manifest al noii generaţii de lideri, şi nu numai, Funky Business este o lectură obligatorie pentru cei care vor să înveţe limbajul şi reţetele noii economii.

De fapt, în vremurile funky pe care le trăim, suntem cu toţii lideri, ne spun cei doi autori. Deţinem controlul celei mai importante resurse a momentului: propriile creiere, iar bătălia dintre ele este noul război rece. Ca să ne diferenţiem de ceilalţi, avem nevoie de strategii noi.

Ca să nu ieşim din joc, trebuie să ieşim în evidenţă. Ce soluţii avem pentru a fi competitivi? „Să refuzăm competiţia”,  iată răspunsul paradoxal pe care ni-l oferă Nordström şi Ridderstråle. Ne pierdem în mulţime dacă acceptăm să alergăm la un loc cu ceilalţi.

Pentru a avea succes, trebuie să fim diferiţi, să fim funky. Să fii funky, înseamnă să îţi foloseşti din plin imaginaţia. Pentru a fenta capcana întinsă de piaţă, trebuie să facem apel la latura emoţională a fiinţei umane, nu la cea raţională. Astăzi, doar talentul face capitalul să danseze.

Funky Business a fost până acum tradusă în 34 de limbi.


49. Antreprenoriat – Marius Ghenea

Informaţiile din carte sunt, cred eu, utile pentru orice antreprenor, dar şi pentru cei care se gândesc să urmeze în viitor această cale sau chiar pentrucei care nu sunt antreprenori, dar sunt implicaţi în orice alt mod inactivităţile antreprenoriale din România.

Documentarea pentru carte a implicatatat cursurile de entrepreneurship pe care le predau la şcoli de businessexecutive MBA (CEU Business School şi acum la Maastricht School ofManagement) cât şi experienţa acumulată în Arena Leilor sau mai recent în Schoolforstartups dar mai ales experienţa din ultimii aproape 20 ani deactivitate antreprenoriala personală. „


50. Mitul întreprinzătorului – Michael E. Gerber şi E-Myth

Michael Gerber risipeşte miturile care înconjoară pornirea unei afaceri proprii şi ne arată cum ipotezele obişnuite pot sta în calea unei bune administrări.

Apoi ne conduce prin etapele vieţii unei afaceri de la copilăria antreprenorială, prin chinurile de creştere ale adolescenţei, către perspectiva antreprenorială matura, care este lumina călăuzitoare a oricărei afaceri de succes şi ne demonstrează cum putem dezvolta o viziune puternică pentru firmă proprie.

În final, Gerber face distincţia vitală şi adesea neglijată, dintre a lucra la afacerea proprie şi nu în afacerea proprie.

După ce vei citi varianta revizuită a lucrării Mitul Întreprinzătorului, vei fi cu adevărat capabil să îţi dezvoltaţi afacerea într-o manieră productivă.


Cărţi dezvoltare personală 51-60:

51. Cum să obţii ceea ce vrei şi să vrei ceea ce ai – John Gray

Această carte este un  ghid practic pentru atingerea succesului în viaţa personală şi profesională. John Gray, e autorul celor mai vândute cărţi despre relaţii.

A scris 17 volume, inclusiv Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus, carte considerată ca „una dintre primele 10 cărţi care au influenţat lumea în ultimii 25 de ani“.

Cărţile sale au fost vândute în peste 50 de milioane de exemplare, fiind traduse în peste 45 de limbi străine.

Expert în comunicare şi relaţii recunoscut pe plan mondial, Dr. John Gray îi ajută pe bărbaţi şi pe femei să înţeleagă, să respecte şi să aprecieze diferenţele dintre ei.


52. Termină cu văicăreala şi fă ceva cu viaţa ta

Termină cu văicăreala şi fă ceva cu viaţa ta este pur şi simplu, o carte şocantă. Autorul ia la puricat idei considerate sfinte şi aruncă la gunoi toate platitudinile motivaţionale cu care toţi am crescut şi am învăţat să avem încredere în ele.

Larry ataca importanta atitudinii pozitive, sfinţenia căsătoriei şi subiecte ca sexul, întreţinerea corporală, prietenia, banii, stresul şi fericirea. Ideile sale sunt orice în afară de gândire convenţională, dar sunt atât de raţionale încât este imposibil să le contrazici.


53. Puterea extraordinară a subconştientului tău – Joseph Murphy

Unicitatea acestei cărţi rezidă în învăţăturile sale foarte practice care explica modul în care omul ar trebui să gândească pentru a obţine ceea ce îşi doreşte.

Tehnicile prezentate aici îi permit celui care le aplică să se conecteze la puterea colosală a subconştientului sau, astfel încât să obţină rezultate visate.

În realitate, omul devine ceea ce gândeşte, lucru care explica de ce un om e trist şi altul fericit, de ce unul e geniu în ceea ce face, în timp ce altul se zbate o viaţă şi tot nu obţine nimic, de ce unii primesc răspunsuri la rugăciuni, iar alţii nu, etc.

Cartea lui Joseph Murphy te poate ajuta să-ţi dezvolţi acea putere mare din tine care atrage miracolele în viaţa ta. El o numeşte puterea subconştientului, întrucât ea face parte din legile universale care preced orice religie.

„Oricine citeşte atent această carte şi aplică legile subconştientului expuse aici, va fi capabil să dea rugăciunilor sale eficacitate, ajutându-se astfel pe sine, dar şi pe cei din jurul său.”

„Înţelegerea tehnicilor şi a metodelor, precum şi a scopului pentru care sunt făcute, vă va ajuta să obţineţi cu ajutorul subconştientului toate lucrurile bune din viaţă”.


54. Trei Paşi Simpli – Trevor Blake

Într-un limbaj cât se poate de simplu şi de direct, cartea lui Trevor Blake ne arată cum să ne controlăm propriile destine şi să ne formăm o mentalitate care să ne ajute să avem viaţa la care am visat dintotdeauna.

Autorul este cel mai bun exemplu, demonstrându-ne că principiile despre care scrie sunt eficiente: născut şi crescut într-o familie săracă şi cu probleme, fără relaţii care să îl ajute să avanseze în vreun fel, a reuşit să răzbească şi să ajungă la un nivel de bunăstare pe care nici măcar el nu şi-l imagină.

55. Născut pentru a reuşi – Brian Souza

Ei bine, călătoria de la sărăcie la bogăţie, de la obscuritate la recunoaştere, de la a avea cele mai umile slujbe la a fi o persoană apreciată pentru munca depusă este subiectul acestei cărţi.

Apelând la o varietate de poveşti despre oameni obişnuiţi care au devenit modele depăşindu-şi limitele – de la Gandhi şi Maica Tereza, până la Lance Armstrong şi Alex Spanos, de la Lincoln şi Franklin, până la Emeril şi Oprah, Brian Souza pune în discuţie faptul că adevărata fericire nu o găsim în lucrurile materiale, ci în darul care sălăşluieşte în fiecare dintre noi.

Luând interviuri unor astronauţi, diplomaţi, sportivi, directori din Top Fortune 500, unor foşti prizonieri de război şi unor afacerişti de succes, Brian Souza reuşeşte să ne transmită un lucru excepţional: toţi avem un dar unic ce va furniza scop şi sens existenţei noastre.

Trebuie să-l descoperim şi să-l facem să prindă viaţă, să îndrăznim să avem visuri şi să cultivăm curajul de a le împlini. În felul acesta, ne vom transforma în cine ne-am născut să fim. Nu rata această carte extraordinară! Un amestec de înţelepciune, compasiune şi experienţa de viaţă, totul redat într-o manieră remarcabilă.


56. Şase Pălării Gânditoare – Edward de Bono

Gândirea eficienta reprezintă cheia succesului în toate domeniile de activitate. Orice întârziere, orice ezitare poate însemna diferenţa dintre reuşită şi eşec.

De peste treizeci de ani, numele lui Edward de Bono este sinonim peste tot în lume cu creativitatea, educaţia gândirii şi succesul prin inventivitate deliberată.

De la elevii de liceu la preşedinţii unor marii companii, milioane de oameni din întreaga lume folosesc de peste două decenii o metodă inedită de gândire creativă: şase pălării gânditoare!

Acest amuzant joc de roluri ne propune să împărţim felul în care gândim în şase categorii – fiecare simbolizată de o pălărie de altă culoare. Vom analiza de fiecare dată ce pălărie purtăm în acel moment.

Apoi vom purta pe rând, deliberat, fiecare dintre celelalte pălării, pentru a parcurge întregul spectru al gândirii. Ce obţinem? O privire clară şi un răspuns ferm la fiecare dintre problemele noastre.

  • Pălăria albă – ne solicită să luăm în considerare obiectivele formulate şi cifrele brute.
  • Pălăria roşie – ne cere să luăm în considerare emoţiile şi intuiţia.
  • Pălăria galbenă – ne cere să vedem beneficiile.
  • Pălăria neagră – ne aduce în atenţie problemele şi criticile.
  • Pălăria verde – ne trimite spre idei şi propuneri noi.
  • Pălăria albastră – ne invită la o coordonare a întregului proces al gândirii.

Vom observa aproape imediat că întâlnirile vor dura mai puţin, proiectele vor ajunge mai repede de pe hârtie în realitate, conflictele vor deveni conversaţii utile, iar purtătorul pălăriilor va avea mereu un zâmbet optimist pe chip.


57. Descoperă forţa din tine – Anthony Robbins

Pentru o creştere constantă a calităţii vieţii noastre, secretul este mânuirea cu abilitate a celor două forţe gemene care guvernează orice hotărâre: suferinţa şi plăcerea.

Aveţi în Anthony Robbins un antrenor personal atent şi disciplinat, iar în această carte un manual-jurnal pe care nu l-aţi avut în şcoală pentru materia cea mai importantă: succesul personal.


58. Cele 11 legi uitate – Bob Proctor

Dacă ai văzut filmul „The Secret” şi ai avut impresia că lipseşte ceva, să ştii că ai simţit corect. După 3 ani de la lansarea filmului, unul dintre personajele cheie, Bob Proctor dezvăluie celelalte 11 legi care fac Legea Atracţiei o forţă de neoprit.

  • Legea Gândirii
  • Legea Ofertei
  • Legea Atracţiei
  • Legea Acceptării
  • Legea Creşterii
  • Legea Compensaţiei
  • Legea Permisivităţii
  • Legea Conformării
  • Legea Iertării
  • Legea Sacrificiului
  • Legea Succesului

59. Alchimistul – Paulo Coelho

Ediţia aniversară a romanului Alchimistul apare într-o formă grafică deosebită şi cuprinde o superbă mărturie a scriitorului la 25 de ani de la publicarea primei ediţii a acestei extraordinare cărţi.

Cartea, uluitoare prin simplitatea şi înţelepciunea ei, este povestea unui pastor andaluz pe nume Santiago care îşi părăseşte casa din Spania, aventurându-se în deşertul egiptean pentru a găsi o comoară îngropată în Piramide.

Nimeni nu ştie care este comoara sau dacă Santiago va avea puterea să depăşească obstacolele întâlnite în drumul prin deşert. Dar ceea ce începe ca o călătorie în căutarea unor bunuri lumeşti se transformă treptat în descoperirea comorii ascunse înlăuntrul său.

Plină de culoare, evocatoare şi profund umană, povestea lui Santiago este o mărturie etern valabilă despre cum ne putem schimba urmându-ne visele şi despre cât este de important să ne ascultăm inima.


60. Cartea înţelepciunii – Peste 1000 de maxime şi citate

Această carte te va inspira. Te va motiva să reuşeşti. Şi te va îmbogăţi spiritual! Pentru că toţi înţelepţii lumii vor fi alături de tine. Experienţele fiecăruia vor fi la îndemâna ta. Oamenii care au avut succes, oamenii care au cunoscut gloria, oamenii care au cunoscut înţelepciunea, oamenii care au lăsat ceva în urmă, sunt gata de a-ţi împărtăşi din gândurile lor.

Cele o mie de maxime şi citate vor fi o mie de gânduri în plus care îţi vor deschide mintea. O mie de ferestre spre un viitor mai bun!


Cărţi dezvoltare personală – BONUS:

61. Blink. Decizii bune în 2 secunde – Malcolm Gladwell

Pornind de la studii de ultimă oră din domeniul neurostiintei şi al psihologiei pentru a demonstra că diferenţa dintre o decizie bună şi una greşită nu sta atât în volumul de informaţii cu care lucrăm, cât în capacitatea de a ne concentra asupra unor detalii esenţiale, Gladwell ne învaţă cum putem lua decizii mai bune – acasă, la birou şi în viaţa de zi cu zi.

Original, accesibil, anecdotic, aerisit, captivant: acesta este stilul lui Malcolm Gladwell. Un stil care îmbina ştiinţă, sociologia, psihologia, cultura pop şi care propune o interpretare cu totul nouă a realităţilor. Toate cărţile sale au fost numărul unu în clasamentul New York Times Book Review.

Original, accesibil, anecdotic, aerisit, captivant: acesta este stilul lui Malcolm Gladwell. Un stil care îmbina ştiinţă, sociologia, psihologia, cultura pop şi care propune o interpretare cu totul nouă a realităţilor.

Malcolm Gladwell ocupa poziţia 10 în clasamentul global al celor mai influenţi gânditori de business Thinkers 50, ediţia 2011, iar în anul 2005, revista Time l-a inclus în clasamentul celor mai influente 100 de persoane din lume.


62. Puterea de convingere – Napoleon Hill

Puterea de convingere este una dintre cele mai vândute cărţi ale secolului 20. Metodele fascinante ale lui Napoleon Hill au ajutat mii de oameni să îşi câştige încrederea în sine, să descopere şi să îşi stăpânească puterile mentale, să îşi cultive dorinţa de a reuşi, aplicând cea mai potenta şi mai practică parte a formulei sale celebre: arta convingerii.


63. Mitul talentului – Matthew Syed

Bazându-se pe cele mai noi cercetări în domeniul neurostiintei şi al psihologiei, Syed distruge din temelii miturile cu privire la mediocritate, talent, performanta şi minte.

El explică de ce unii oameni rezista presiunilor, iar alţii cedează şi cântăreşte atent valoarea abilitaţilor înăscute şi puterea practicii, a muncii asidue şi a voinţei.

De la sex la matematică, de la motivarea copiilor la cultura marilor afaceri, Mitul talentului ne arată cum competiţia oferă cheia pentru a dezlega misterele lumii.


64. Cum să ne purtăm cu personalităţile dificile – Francois Lelord şi Christophe Andre

Francois Lelord şi Cristophe Andre îşi propun, printr-o scurtă incursiune prin labirintul personalităţilor dificile, să contureze nu doar trăsăturile acestora, ci şi recomandări şi sfaturi privind atitudinea şi comportamentul nostru faţă de acele persoane dificile care ne pot însoţi pe orice drum: un soţ prea gelos, o mamă prea neliniştită şi îngrijorată, un şef prea autoritar şi dur, o iubită prea dependenta, un coleg tipicar…

Autorii propun şi o serie de teste prin care cititorul îşi poate cunoaşte latura dificilă a personalităţii: este ea histrionica, depresivă sau evitanta? Sau, este ea narcisica, pasiv-agresiva sau impulsivă? Răspunsul poate fi aflat după parcurgerea păgânilor şi a testelor acestui mic ghid de comportament.


65. Cele 12 coloane ale succesului – Jim Rohn , Chris Widener

Succesul este atins în momentul în care te auto-depasesti. Aşa că lucrul cel mai important pe care trebuie să-l faci este să te perfecţionezi pe tot parcursul vieţii, să-ţi remodelezi propria personalitate.

Acesta este mesajul pe care Charlie (personajul căruia i s-a atribuit rolul de iniţiator în tot ceea ce înseamnă arta succesului) îl transmite lui Michael (sau oricăruia dintre noi), cel care va fi supus unui proces de transformare prin înţelegerea vieţii şi a succesului personal.


66. Omul în căutarea sensului vieţii – Viktor E. Frankl

Cartea lui Frankl conţine istorisirea vieţii unui om care, dintr-un număr, a redevenit o persoană. Autorul a trăit experienţa a trei ani de teroare în lagărele naziste de la Auschwitz şi Dachau.

În timpul suferinţei îndurate şi parţial din cauza acesteia, şi-a dezvoltat viziunea psihoterapeutică, cunoscută sub numele de logoterapie. În centrul teoriei sale sta convingerea că forţa motivatoare fundamentală a omului este căutarea sensului existenţei.

Potrivit lui Gordon W. Allport, cartea reprezintă „mai mult decât povestea biruinţei lui Viktor E. Frankl asupra morţii: este o remarcabilă combinaţie de ştiinţă şi umanism şi o introducere în cea mai semnificativă mişcare psihologică a zilelor noastre.”


Sigur că lista putea continua, însă motivul pentru care m-am oprit din recomandări este pentru a-ţi da voie să contribui şi tu! Dacă ai citit o carte de dezvoltare personală şi consideri că merită să fie adăugată în această listă – cărţi de dezvoltare personală, o poţi recomanda în secţiunea de comentarii de mai jos.


Aşa cum ţi-am spus şi la începutul articolului, poţi comanda oricare dintre aceste cărţi de dezvoltare personală de pe site-uri de profil:

https://www.emag.ro/

https://carturesti.ro/

https://www.libris.ro

http://www.elefant.ro


De unde poţi citi cărţi dezvoltare personală pdf gratuit online?

O parte dintre cărţile de dezvoltare personală recomandate le poţi citi şi gratuit, pe site-uri de profil:

http://www.scribd.com

http://www.goodreads.com

https://www.bestseller.md

https://www.obooko.com/

http://book-land.ro


Câteva cuvinte despre autor:

 

Gabriel-Radu

Gabriel Radu este Life & Executive Coach, Fondator la Programarea Succesului, Membru certificat JMT și îi face plăcere să te susțină în dezvoltarea ta personală sau în conducerea echipei și creșterea afacerii.

Programează o discuție

Are peste 12.000 de ore de practică în ultimii 13 ani, timp în care a format antreprenori, manageri și lideri din peste 25 de industrii.

Vezi ce spun clienții

 

Alte articole recomandate:

Cum ne este influențată sănătatea de modul în care gândim

Cum recâştigi încrederea unei persoane şi cum reconstruiești o relaţie

Ce înseamnă dezvoltare personală cu adevărat şi cum te ajută

Ce înseamnă coaching şi cum te poate ajuta un coach

Ce este inteligența emoțională și cum să o măsori

Cum să obții o gândire pozitivă

Cum să te simţi fericit şi împlinit

Cum scapi de emoții și stres

Cum să-ți îmbunătățești stima de sine în mod considerabil

Ce au în comun oamenii de succes

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un raspuns

  1. Valy spune:

    UN site deosebit de important pentru noi toti,nu numai pentru cei ce doresc sa aprofundeze tainele mintii