14/12/2019   LASA UN COMENTARIU  
Gândirea pozitivă și sănătatea: Efecte în viața de zi cu zi

Gândirea pozitivă și sănătatea

Gândirea pozitivă şi sănătatea fac casă bună iar asta este demonstrat ştiinţific! Tocmai de aceea, în continuare vei afla care este influenta gândirii asupra sănătăţii şi ce îţi recomand pentru a te elibera de gândurile negative.

Mulţi oameni îşi trăiesc viaţa conduşi de circumstanţe, fără să acorde atenţie modului în care gândesc în mod predominant. Însă, studiile ştiinţifice au demonstrat că modul în care gândim are efect atât asupra minţii cât şi asupra corpului nostru.

Prin urmare, felul în care gândim în mod predominant ne poate îmbolnăvi sau dimpotrivă, ne poate ţine într-o stare bună de sănătate fizică şi mentală.

Reţine că o stare de furie sau de suferinţă îţi imobilizează sistemul imunitar timp de 5-6 ore, timp în care se poate declanşa boala. Practic, în tot acest timp eşti lipsit de apărare.

Într-un interviu luat Prof. Dr. Dumitru Dulcan, acesta povesteşte cum în urma cercetărilor făcute, a ajuns la concluzia că celulele au inteligenţa lor, acestea reacţionând la gândurile şi sentimentele celui în cauză.

Într-un experiment realizat în Occident s-a recoltat un eşantion de ADN de la o persoană. Apoi eşantionul a fost dus la 1000 de km distanţă, într-un laborator. Persoana în cauză a fost pusă să privească un film frumos, cu imagini minunate care stârneau bucurie.

În acelaşi timp, la 1000 de km distanţă, măsurătorile pe eşantion, arătau cum spirală de ADN se relaxează. Când imaginile au fost schimbate cu un film de groază, ADN-ul brusc a început să se restrângă, contractându-se, declară Prof. Dr. Constantin Dulcan.

Așadar, totul pleacă de la modul în care gândim, întrucât gândurile sunt cele care ne determină emoţiile. Practic, o gândire pozitivă va atrage după sine emoţii pozitive, în timp ce o gândire negativă va atrage după sine emoţii negative. Nu poţi să gândeşti pozitiv dar să simţi negativ şi nici invers.

Prin urmare emoţiile tale reprezintă o energie care există permanent în jurul tău. Această energie îţi influenţează în mod semnificativ starea psihică şi fizică, într-o direcţie pozitivă sau negativă.

Iar acum gândeşte-te: Dacă tu îţi supui corpul ani de zile la energie negativă, ce crezi că se va întâmpla? Sistemul tău imunitar va deveni din ce în ce mai vulnerabil, iar asta va conduce la apariţia bolilor, întrucât mai întâi boala apare în plan mental şi în plan energetic. Apoi, manifestările bolii încep să fie resimţite în plan fizic.

În cadrul medicinii există o şcoală umanistă denumită Noesiterapie / Noesiologie sau Vindecarea prin gândire, fondată de Dr. Angel Escudero în anul 1972.

Această ştiinţă studiază efectele produse de gândurile pe care le avem asupra organismului. Unul dintre principiile noesiologiei este să gândeşti şi să vorbeşti pozitiv, întrucât fiecare gând iniţiază o reacţie biologică la nivelul întregii fiinţe (material şi spiritual).

Atunci când noesiterapia este folosită în oricare specialitate medicală, îmbunătăţeşte rezultatele operaţiei şi calitatea vieţii pacienţilor la toate nivelurile. După cum vezi gândirea pozitivă și sănătatea merg mână în mână.

Dr. Angel Escudero susţine că: „Boala este de obicei o lipsă de iubire în viaţa unui om, ceea ce produce o dezarmonie psihosomatică. Psihologic şi fizic, boala e o cerere de iubire.” Aşadar, cauza bolii poate fi regăsită în modul predominant de gândire de-a lungul anilor. Prin urmare, nu poţi să elimini peste noapte cauza generată de modul în care ai gândit poate o viaţă întreagă.

Să ştii că, una dintre cele mai mari greşeli pe care le fac oamenii atunci când vor să oprească gândurile negative este că se opun acestora!

Cum fac asta?

  • prin fuga de gândul negativ;
  • prin lupta cu gândul negativ.

Sigur că, acum apare o întrebare firească: ce înseamnă fugă şi ce înseamnă lupta cu gândul negativ? În acest sens, îţi voi da câteva exemple concrete!

Fuga de gândul negativ

Dacă eşti într-un mediu în care oamenii vorbesc negativ şi încerci să eviţi acel mediu, de fapt tu doar eviţi situaţia negativă. Însă, evitarea ei, nu duce la dezvoltarea unei gândiri pozitive. Asta nu înseamnă că nu ar fi bine să eviţi oamenii negativi.

Ceea ce îţi recomand este să te dezvolţi cel puţin până la nivelul la care să poţi gestiona situaţiile în care întâlneşti oameni negativi. Fugă nu te face mai bun, nu îţi dezvoltă pregătirea mentală prin care în viitor să poţi gestiona gândirea negativă. În cel mai bun caz, te ajută să eviţi temporar o situaţie negativă.

Lupta cu gândul negativ

Dacă eşti într-un mediu în care oamenii gândesc şi vorbesc negativ, iar tu încerci să îi contrazici, de fapt te implici emoţional în ceea ce nu vrei. Atunci când lupţi este ca şi cum îţi pui mintea în gardă să atace de fiecare dată când aude ceva negativ.

Ce efect crezi că va produce acest mod gândire? Răspunsul este evident: vei atrage în viitor şi mai multă luptă! De ce? Pentru că ceea ce vede mintea ta este lupta! Să ştii că nu poţi fi în lupta cu ceva sau cineva, fără ca mai întâi lupta să se manifeste în mintea ta.

Aşadar, ce fac oamenii care luptă sau fug de gândirea negativă? Ei activează la nivel mental, energetic şi spiritual, vibraţia a ceea ce nu îşi doresc.

Cum fac asta? Prin încărcătură emoţională ataşată gândurilor ce le guvernează mintea. Practic, ceea ce vede mintea lor este de fapt, ceea ce vor obţine în viaţă. Fără excepţie! Dacă mintea ta vede luptă, atunci de luptă vei avea parte. Dacă mintea ta vede nefericire, atunci de nefericire vei avea parte. Dacă vede sărăcie, atunci de sărăcie vei avea parte. Dacă vede prosperitate, atunci de prosperitate vei avea parte pentru că vei acţiona zi de zi în acesta direcţie pe baza unui plan bine pus la punct. Prin urmare, gândeşte sănătos, întrucât gândirea pozitivă și sănătatea fac casă bună!

În concluzie:

  • ceea ce nu poţi face cu gândul tău este că nu îl poţi opri; (statistic avem cam 60.000 de gânduri/zi).
  • ceea ce poţi face cu gândul tău este că îl poţi direcţiona.

Când negativul intră în mintea ta, nu îl mai rula, nu îl mai alimenta, nu îi mai acorda atenţie. În schimb, redirecţionează-ţi imediat gândurile către ceea ce îţi doreşti. Acest proces simplu va înfometa negativul, care din lipsă de hrană va deveni din ce în ce mai mic în timp ce gândirea pozitivă va deveni din ce în ce mai mare.

Acum, dacă îți dorești să dobândești o gândire pozitivă și să obții echilibru în viața ta, este necesar să urmezi un proces clar bazat pe acțiuni concrete care să te conducă la rezultatele dorite. Pentru a avea acces la acest proces, te încurajez să urmărești cursul online – Descoperă gândirea pozitivă și efectele ei, creat de Gabriel Radu (Life & Executive Coach).


Curs – Descoperă gândirea pozitivă și efectele ei

În videoul de mai jos ți-am prezentat succint modul în care acest curs despre gândire pozitivă poate să răspundă nevoilor tale de dezvoltare.

 

👉️Pentru a obține acces la curs – Click aici

 

Informații administrative – Curs Gândirea pozitivă și efectele ei:

  • 14 fişiere audio;
  • Durată totală: 3 ore 10 min;
  • Acces: instant pe viaţă la întregul curs;
  • Logare: cu user şi parolă în platformă;
  • Disponibil: de pe orice dispozitiv conectat la internet (telefon, tableta, PC);
  • Garanție Money Back 30 de zile;
  • Autor curs: Gabriel Radu (Life & Executive Coach).

 

Din acest curs vei afla:

  • Cum să defineşti mai clar ceea ce îţi doreşti;
  • Cum să obţii un setting mental corect;
  • Cum să faci trecerea de la gândirea negativă la gândirea pozitivă;
  • Cum să îţi gestionezi emoţiile şi să recapeţi controlul;
  • Cum să ai mai multă încredere în tine;
  • Cum să dobândeşti o atitudine care să te ajute să faci faţă problemelor de zi cu zi.

 

Cursul Descoperă gândirea pozitivă şi efectele ei, a fost creat special pentru a te ajuta să începi procesul de transformare exact din locul în care schimbarea devine predictibilă, adică din mintea ta. Doar tu poţi să alegi dacă rămâi blocat în capcana gândirii negative sau poţi începe chiar de astăzi să îţi creionezi viitorul aşa cum ţi-l doreşti.

 

Acest curs despre gândire pozitivă:

  • Vine cu o abordare practică şi de actualitate;
  • Informaţiile prezentate sunt structurate într-o manieră care să îţi asigure evoluţia pas cu pas;
  • Instrumentele sunt bazate pe psihologie practică şi au putere reală de schimbare;

 

👉️Pentru a obține acces la curs – Click aici


Câteva cuvinte despre autor:

 

Gabriel-Radu

Gabriel Radu este Life & Executive Coach, Fondator la Programarea Succesului, Membru certificat JMT și îi face plăcere să te susțină în dezvoltarea ta personală sau în conducerea echipei și creșterea afacerii.

Programează o discuție

Are peste 12.000 de ore de practică în ultimii 13 ani, timp în care a format antreprenori, manageri și lideri din peste 25 de industrii.

Vezi ce spun clienții

 

Alte articole recomandate:

Cum să obții o gândire pozitivă

Cum să scapi de emoții și stres

Ce este inteligența emoțională și cum să o măsori

Ce este fericirea şi cum să te simţi fericit şi împlinit

Cum să-ți îmbunătățești stima de sine în mod considerabil

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 raspunsuri

  1. Oancea spune:

    Bună ziua, îmi doresc sa fac schimbări semnificative în viata personală , am încercat să le fac de una singură, însă este un haos general în mintea mea lucru care se oglindește si in comportamentul meu, care imi afectează căsnicia. De aceea aș vrea să apelez la serviciile dumneavoastră! Cu nerabdare, OANCEA Iulia Alexandra

  2. Soare spune:

    Foarte interesant articolul! Vă mulțumesc!

  3. Nistor Maria spune:

    Impresionant as vrea sa îmi schimb stilul de viață și să atrag universul,sa mă shimb interior cât și exterior.
    Să îmi schimb gândurile,negative în cele pozitiv
    Va mulțumesc cu recunoștință,am citi în întregime,ceea ce ați scris aici dar aș fi interesata și de cele 4 cd.

  4. Manea Gianina spune:

    Estraordinar de folositir articolul

  5. monica spune:

    important este sa fim invatati cum punem in practica cu claritate si simplitate ca sa putem evolua sa nu abandonam

  6. Balan spune:

    chakrele astea pot fi vindecate atunci cand sunt dereglate?si cum?

  7. Buna Ziua,
    As vrea sa fiu abonat la un news-letter daca exista.
    Ca si angajator sunt interesat de a pune la punct un sistem de recrutare care sa functioneze rapid si cu costuri minime.
    Va multumesc.
    Mihai Binselan.

  8. Mihai spune:

    Interesant, scurt, succint si cuprinzător. Doresc, dacă este posibil, o lectură mai detaliată.

  9. Alina spune:

    Un continut de calitate si explicat pe intelesul tuturor.

  10. Bokor Monica spune:

    Credeam ca CV-ul meu este complet si foarte bun pe zona mea de aplicabilitate.
    M-am inselat si multumesc pentru noile informatii care cu siguranta, odata aplicate, vor face din CV-ul meu unul cu adevarat competitiv.

  11. Marincas Marioara spune:

    Foarte, foarte interesant articolul este amplu, detailat si util!!!
    Va multumesc!

  12. Bodea Mariana spune:

    Informatii foarte valoroase. Multumesc, multumesc, multumesc!

  13. Constantin Matei spune:

    Multumim pentru articol, foarte bun parerea mea 🙂

  14. MARIANA POP spune:

    Iti multumesc Gabriel Radu pentru acest articol. Este un foarte bun GHID pentru manageri.