05/02/2017   LASA UN COMENTARIU  
Gândirea pozitivă: Cum obții o gândire pozitivă și care sunt efectele ei

Gândirea pozitivă este unul dintre subiectele cele mai dezbătute în dezvoltare personală! Însă, din punctul meu de vedere, consider că este promovată greşit ideea de gândire pozitivă şi gândire negativă.

Spun asta întrucât gândirea mai întâi este raţională sau iraţională. Iar în aceste condiţii, cel mai corect ar fi să discutăm despre gândirea raţională care desigur poate fi pozitivă sau negativă.

Şi de-a lungul vieţii, cu siguranţă ai cunoscut cele două categorii de oameni:

  • Din prima categorie fac parte acei oameni care consideră gândirea pozitivă ca fiind totul!
  • Iar din a doua categorie fac parte acei oameni care consideră gândirea pozitivă ca fiind doar o iluzie.

Însă, aceste abordări sunt incomplete întrucât sunt lucruri pe care gândirea pozitivă le poate face pentru tine şi sunt lucruri pe care gândirea pozitivă nu le va putea face pentru tine.

Aşadar, gândirea pozitivă te poate ajuta să fii într-o stare predominantă de bine, să rămâi focusat pe obiective şi rezultate, să ai încredere în tine, să obţii un echilibru interior, să fii fericit, să ai o sănătate bună, etc.

În schimb, gândirea pozitivă nu poate compensa ignorarea realităţii, nu poate substitui propria dezvoltarea personală, nu poate substitui faptele sau rezultatele.

Personal sunt adeptul unei gândiri pozitive dar dintr-o perspectivă realistă, bazată pe fapte şi rezultate concrete, întrucât aceasta este o gândire sănătoasă.

Vezi tu, pentru unii, lumea este o adevărată maşinărie de tortură psihică şi emoţională. Pentru alţii, lumea este precum cerul plin cu stele.

Totuşi, şi unii şi alţii, trăiesc în aceeaşi lume. Unde este diferenţa? Ei bine, ceea ce produce această diferenţă majoră este determinat de percepţia asupra lumii.

Totul pleacă de la modul în care gândim în majoritatea timpului, întrucât gândurile sunt cele care ne determină emoţiile.

Practic, o gândire pozitivă va atrage după sine emoţii pozitive, în timp ce o gândire negativă va atrage după sine emoţii negative. Nu poţi să gândeşti pozitiv dar să simţi negativ şi nici invers.

Aşadar, atunci când vorbim despre conştientizarea emoţiilor şi despre gestionarea emoţiilor, vorbim de fapt despre inteligenţa emoţională.

Pe măsură ce te dezvolţi personal şi treci prin experienţe de viaţă şi provocări din care înveţi, începi să dobândeşti maturitate emoţională din ce în ce mai mare.

Astfel, îţi creşte nivelul de inteligenta emoţională. Apoi, emoţiile sunt cele care generează energia din jurul corpului.

Şi iată cum funcţionează:

  • pe de o parte, stările emoţionale pozitive sunt cele care îţi dau putere, te energizează, te ajută să fii mai motivat;
  • pe de altă parte, stările emoţionale negative sunt cele care te scurg de putere, te obosesc, îţi consumă energia corpului.

Aceste stări emoţionale, nu sunt nimic altceva decât o formă de energie. Şi cu cât mai puternice sunt aceste emoţii, cu atât mai mare va fi şi energia (pozitivă sau negativă). Această energie ne influenţează în mod semnificativ starea psihică şi fizică, fie într-o direcţie pozitivă, fie negativă.

Mai multe despre – Cum ne este influențată sănătatea de modul în care gândim, am scris într-un alt articol pe care îl poți accesa – Click aici.

Să știi că mulți oameni nu conştientizează că au o gândire negativă. Aceștia cred că au o gândire pozitivă, însă obiectivele pe care şi le stabilesc sunt de formă: vreau să scap de gândirea negativă, vreau să scap de sărăcie, vreau să scap de emoţiile negative. Ei bine, toate aceste obiective sunt negative. Ele nu au nicio legătură cu gândirea pozitivă.

Scopul tău nu este să scapi de gândirea negativă, ci să dobândeşti o gândire pozitivă. Scopul tău nu este să scapi de sărăcie, ci să te implici mental, emoţional şi fizic, pentru a atrage propsperitatea. Scopul tău nu este să scapi de emoţiile negative, ci să dobândeşti o stare de control emoţional.

După cum ai remarcat, gândurile tale trebuie să fie orientate către ceea ce îţi doreşti şi nu către ceea ce nu îţi doreşti. Gândirea pozitivă nu va avea forţă cât timp îţi ţii mintea ocupată cu ceea ce nu vrei. Cât timp vei lupta cu negativul, mintea ta va vedea negativ.

Atunci când negativul îți intră în minte nu îl mai rula, nu îi mai acorda atenţie. În schimb, redirecţionează-ţi gândurile către ceea ce îţi doreşti, caută soluții. Acest proces simplu va înfometa puternic negativul, care din lipsă de hrană va deveni din ce în ce mai mic.

În continuare îți voi prezenta un checklist cu sfaturi pentru o gândire pozitivă:

  • Acceptă-ţi greşelile dar nu uita să-ţi iei lecţia.
  • Învaţă din greşelile altora;
  • Gândeşte constructiv şi fii selectiv cu gândurile tale predominante;
  • Organizează-ţi timpul şi lucrează cât mai eficient. Dacă îți dorești să faci asta, te încurajez să urmărești Cursul de Time-Management;
  • Concentrează-te pe realizările şi planurile tale de viitor;
  • Hrăneşte ansamblul Corp – Minte – Suflet: odihneşte-te, relaxează-te, alimentează-te corect (consumă cât mai multe legume, fructe, apă şi renunţă la alimentele Fast-Food), ieşi în natură, fă sport, citeşte, dezvoltă-te personal, fii în acord cu legile divine şi fii recunoscător pentru ceea ce ai;
  • Caută întotdeauna modalităţi de prevenire a conflictelor şi de eliminare a discuţiilor neproductive cu oamenii din jurul tău;
  • Relaționează cât mai puțin sau chiar deloc cu persoanele toxice din viața ta;
  • Fii sociabil/ă, cunoaşte oameni noi care au aspiraţii similare cu ale tale. Fă-ţi un nou cerc de prieteni, oameni de încredere;
  • Sărbătoreşte întotdeauna succesul!

Acum, dacă îți dorești să dobândești o gândire pozitivă și să obții echilibru în viața ta, este necesar să urmezi un proces clar bazat pe acțiuni concrete care să te conducă la rezultatele dorite. Pentru a avea acces la acest proces, te încurajez să urmărești cursul online – Descoperă gândirea pozitivă și efectele ei, creat de Gabriel Radu (Life & Executive Coach).


Curs – Descoperă gândirea pozitivă și efectele ei

În videoul de mai jos ți-am prezentat succint modul în care acest curs despre gândire pozitivă poate să răspundă nevoilor tale de dezvoltare.

 

👉️Pentru a obține acces la curs – Click aici

 

Informații administrative – Curs Gândirea pozitivă și efectele ei:

  • 14 fişiere audio;
  • Durată totală: 3 ore 10 min;
  • Acces: instant pe viaţă la întregul curs;
  • Logare: cu uşer şi parolă în platformă;
  • Disponibil: de pe orice dispozitiv conectat la internet (telefon, tableta, PC);
  • Garanție Money Back 30 de zile;
  • Autor curs: Gabriel Radu (Life & Executive Coach).

 

Din acest curs vei afla:

  • Cum să defineşti mai clar ceea ce îţi doreşti;
  • Cum să obţii un setting mental corect;
  • Cum să faci trecerea de la gândirea negativă la gândirea pozitivă;
  • Cum să îţi gestionezi emoţiile şi să recapeţi controlul;
  • Cum să ai mai multă încredere în tine;
  • Cum să dobândeşti o atitudine care să te ajute să faci faţă problemelor de zi cu zi.

 

Cursul Descoperă gândirea pozitivă şi efectele ei, a fost creat special pentru a te ajuta să începi procesul de transformare exact din locul în care schimbarea devine predictibilă, adică din mintea ta. Doar tu poţi să alegi dacă rămâi blocat în capcana gândirii negative sau poţi începe chiar de astăzi să îţi creionezi viitorul aşa cum ţi-l doreşti.

 

Acest curs despre gândire pozitivă:

  • Vine cu o abordare practică şi de actualitate;
  • Informaţiile prezentate sunt structurate într-o manieră care să îţi asigure evoluţia pas cu pas;
  • Instrumentele sunt bazate pe psihologie practică şi au putere reală de schimbare;

 

👉️Pentru a obține acces la curs – Click aici


Câteva cuvinte despre autor:

 

Gabriel-Radu

Gabriel Radu este Life & Executive Coach, Fondator la Programarea Succesului, Membru certificat JMT și îi face plăcere să te susțină în dezvoltarea ta personală sau în conducerea echipei și creșterea afacerii.

Programează o discuție

Are peste 12.000 de ore de practică în ultimii 13 ani, timp în care a format antreprenori, manageri și lideri din peste 25 de industrii.

Vezi ce spun clienții


Alte articole recomandate:

Cum ne este influențată sănătatea de modul în care gândim

Cum să scapi de emoții și stres

Ce este inteligența emoțională și cum să o măsori

Ce este fericirea şi cum să te simţi fericit şi împlinit

Cum să-ți îmbunătățești stima de sine în mod considerabil

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 raspunsuri

  1. marilena spune:

    BRAVOOOO!!!, da super.Multumesc ptr.emailuri si articole.Zi de zi mai cladim cate o caramida la ceea ce ne dorim a deveni, oameni cu gandire pozitiva.MULT SUCCES in continuare.

  2. florin spune:

    Adevărat, dar mai greu la început.

  3. Maria spune:

    In primul rand vreau sa va multumesc!Pot spune ca da ,da este adevarat schimbarea vine cand esti decis sa pui in practica sa ai intentia de disponibilitate spre alte dimensiuni.Va multumesc!

  4. Gabriela spune:

    Ești fantastic….,cel mai bun! D-zeu să te călăuzească în continuare în ceea ce faci!

  5. Carmen spune:

    Interesant! Aflu tot mai multe lucruri din articolele tale. Multumesc!